Fırında Tatlı ve Ekşili Tavuk Tarifi

Asya kökenli olan bu tarif ile bambaşka bir tavuk lezzetiyle tanışmaya hazırmısınız. Her ne kadar bu tarif Türk mutfağına çok uzak olsada eğer farklı lezzetleri tatmayı seviyorsanız kesinlikle denemelisiniz.

Bu tarifimiz kızartma olmadığı için oldukça sağlıklı. Ananasın verdiği tat ise size farklı bir deneyim sunacak. Mükemmel sosunu ise sadece bu tarif için değil diğer yemeklerinizde de kullanabilirsiniz. Lafı fazla uzatmadan hemen tarifimize geçelim.

FIRINDA TATLI VE EKŞİLİ TAVUK TARİFİ MALZEMELERİ

*Malzemeler 4 normal porsiyon içindir.

  • 570gr dilimlenmiş ananas konservesi
  • 1 büyük boy kapya biber
  • 2 büyük boy çarliston biber
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 1 orta boy kırmızı soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 600 gr derisiz, kemiksiz tavuk göğsü
  • tuz ve öğütülmüş karabiber
  • su

SOSU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • ½ su bardağı kahverengi şeker
  • ⅓ su bardağı pirinç sirkesi (Diğer adıyla beyaz sirke)
  • 3 yemek kaşığı ketçap
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak sosu (Yoksa iki diş sarımsak)
  • 1 tatlı kaşığı şili acı biber sosu
  • 1 yemek kaşığı zencefil ezmesi (Yoksa 1 tatlı kaşığı zencefil tozu)
  • bir tutam öğütülmüş beyaz biber / yoksa karabiber

✔️ Fırınınızı 220 C'de önceden ısıtın

✔️ Ananas dilimlerini iri kuşbaşı olarak doğrayın. Suyunu sakın atmayın onu sosta kullanacağız. Daha sonra biberleri ve soğanıda iri iri kıyın ( iki parmak genişliğinde). Havuçlarıda çapraz bir şekilde doğrayın. Hepsini bir kaba alıp üzerine tuz, karabiber ve iki kaşık zeytin yağını gezdirin. Yag ve baharatlar eşit olarak dağılana kadar karıştırın ve fırın tepsinize yayın.

✔️ Daha sonra aynı kaba tavuklarınızı iri kuşbaşı olacak şekilde doğrayıp koyun. Kalan 1 kaşık yağ, tuz ve kararbiber ile harmanlayın ve bu karışımıda fırın tepsinize alıp tek katman olacak şekilde dizin.

✔️ Önceden 220 °C'de ısıtılan fırında ortalama 25 dakika pişirin.

GELDİK SOSUNA

✔️ Ananas konservesinden çıkan suyu bir su bardağına alın ve üzerine su ekleyerek bardağı doldurun.

✔️ Ufak bir kaba mısır nişastasını ekleyin üzerine bu sudan 3 kaşık dökerek iyice karştırın ve pürüzsüz bir karışım elde edin.

✔️ Sostaki diğer tüm malzemeleri bir tencereye döküp orta-yüksek ateşte ara ara karıştırarak kaynatın. Daha sonra mısır nişastasını yavaş yavaş bu karışıma aynı zamanda çırparak ekleyin ve iyice kaynayana kadar sürekli çırpın (pütürlenmemesi için). Karşımın kaynaydıktan sonra yaklaşık 1 dakika kadar daha pişirip iyice kıvamını almasını sağlayın.

✔️ Hazırladığımız bu sosu servis ederken tavukların üzerine gezdirin.

✔️ Beraberinde prinç pilavı yapabilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri