TAVADA ISPANAKLI KATMER BÖREK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 2 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kuru maya
- 4 su bardağı un
Hamuru açarken;
- 1.5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
İçi için;
- 150 gr tereyağ
İçi için;
- 200 gr ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- Tuz
- Karabiber
YAPILIŞI
- Yoğurma kabına mayayı ve ılık suyu ekleyip karıştırın. Azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın. Tuzunu ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurun. Hafif ele yapışan, pürüzsüz bir hamur olmalı. (En az 5 dakika kadar yoğurun).
- Hamuru 3 parçaya ayırıp bezeler yapın. Unladığınız tabağa koyup üzerini kapatın ve 5 dakika dinlendirin.
- Bir kasede unu ve nişastayı karıştırın kenara alın.
- 150 gr tereyağını da eritin
- Yıkanmış ıspanakları ince ince doğrayın. Rendelenmiş soğanı, tuzu ve karabiberi de ekleyip harmanlayın.
- Tezgaha nişastalı undan serpin. Bezelerden birini koyun. Üzerine tekrar nişastalı undan serpip oklava ile incecik açın. Erittiğiniz tereyağını fırçayla güzelce her yerine eşit bir şekilde sürün. Ispanaklı harcın yarısını her yerine yayın. 2.bezeyi de açıp üzerine serin. Yağlayıp ıspanaklı harçtan yayın. Son olarak 3.bezeyi açıp serin ve kalan yağı gezdirin.
- 4 parmak kalınlığında katlayarak sarın. 4 parmak genişliğinde bıçakla dilimleyin.
- Unladığınız tezgahta üzerine çok az un serperek merdeneyle hafiften inceltin.
- Tavaya 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyun. Orta ateşte arkalı önlü kızartın.
Afiyet Olsun!