Benim favori tatlılarımdan biridir vezir parmağı. Canım tatlı çekti mi hızlıca yoğurup fırınlarım. Şerbetli olmasına rağmen insanın içini de baymıyor. Yiyen herkes tarifini aldı. Aklıma gelmişken sizinle de paylaşmak istedim.
VEZİR PARMAĞI TATLISI İÇİN NELER GEREKLİ?
Hamuru için;
- 100 gram tuzsuz tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağı
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
Üzeri için;
- 1 su bardağı irmik
Şerbeti için;
- 2 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
VEZİR PARMAĞI TATLISI NASIL YAPILIR?
✔️ Tencereye şeker ve suyu koyup kaynamaya bırakın. 15 dakika kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 2 dakika sonra ocağın altını kapatın. Şerbeti soğumaya bırakın.
✔️ Hamuru için geniş bir kaba oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, sıvı yağı, yumurtayı ve yoğurdu koyup karıştırın. Kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyin. Azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edin.
✔️ Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parmak şeklini verin. Kabarma payını hesaplayın ki pişince de ince bir görüntü daha güzel oluyor. İrmiğe bulayarak yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış fırında 180 deredece ortalama 30 dakika pişirin.
✔️ Fırından çıkardıktan 5 dk sonra buz gibi soğuk şerbeti dökün. Ara ara şerbetini üzerlerine gezdirerek iyice çekmesini sağlayın. Üzerine antep fıstığı dökerek servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.