Tatlıcılara Rakip Olmaya Hazır Olun! Lezzeti Tavan Tel Tel Dökülen Fırında Fıstıklı Kadayıf Tarifi

Tatlıyı seven bir milletiz vesselam. Çayların yanı hiç boş kalmıyor. Şimdi vereceğimiz tarifle yine ağızlar bayram edecek. Bol fıstıklı tel tel dökülen aynı tatlıcılardaki gibi Fırında Fıstıklı Kadayıf Tarifi...

Kadayıf oldukça pppoler lezzetlerden, seveni çok. Her yaştan herkes farklı farklı versiyonlarını severek tüketiyor. 

Bugün vereceğimiz tarif ise tam olay.. Afiyetle tüketeceğiniz bu enfes tatlı hem hafif hem de lezzet garantili.

Siz Değerli Sağlıkhaberciniz okurları da denemek ister diye paylaşmak istedik.

FIRINDA FISTIKLI KADAYIF TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Gerekli Malzemeler;

  • 500 gr çiğ kadayıf
  • 200 gr sade yağ
  • 1 tatlı kaşığı pekmez

Arasına sürmek için;

  • 300 gr toz antep fıstığı

Şerbet için;

  • 3 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon

FIRINDA FISTIKLI KADAYIF TARİFiNİN HAZIRLANIŞI

✔️ Öncelikle tencereye şekeri ve suyu koyup karıştırın. Ocağın altını açıp kaynamaya bırakın. Fokur fokur kaynayınca limonu sıkıp 10 dakika sonra ocağın altını kapatın.

✔️ Yuvarlak fırın tepsisine(35 cm'lik) sade yağını koyun. Oda sıcaklığında olması lazım. Üzerine pekmezi de koyup karıştıra karıştıra tümünü tabanına sürün. Fazla gibi görünebilir gözünüz korkmasın.

✔️Şimdi sıra kadayıfların yarısını tepsiye dizmeye geldi. Eşit bir şekilde her tarafı döşeyin. Bu aşamada aynı boy başka bir tepsi varsa üstten bastırın. Yoksa da elinizle bastırın.

✔️ Bolca fıstığı yayın.

✔️ Kalan kadayıfı da aynı şekilde döşeyin ve üstten bastırıp sıkılaşmasını sağlayın.

✔️ 1 saat kadar bu şekilde dinlendirin.

✔️ Fanlı ayarda önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dakika pişirin. 

✔️ Altı kızarmışsa  bir boy büyük fırın tepsisi yardımıyla çevirin.

✔️ 4 yemek kaşığı kadar tereyağını tekrar tabanına sürüp çevirdiğiniz tarafı da pişirin. 

✔️ Ortlama 15 dakika da diğer tarafı da nar gibi kızaracaktır. 

✔️ Fırından çıktıktan 5 dakika sonra oda sıcaklığındaki şerbeti güzelce gezdirin. 

✔️ 1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri