Yıllardır yaptığım ve yiyen herkese de tarif verdiğim bir kurabiye ile karşınızdayım. 2 tepsi kurabiye çıkıyor bu ölçülerle. Ağzı kapalı ve hava almayacak bir kapta 5 gün tazeliğini koruyor. Daha uzun süre saklamak isterseniz de yine hava almayacak şekilde kaplara koyup buzlukta 1 ay saklayabilirsiniz. Bu tarifi deneyince başka kurabiye tarifi yapmak bile istemeyeceksiniz.
Gelelim keyifle yapıp yiyeceğiniz bu lezzetin yapılışına...
TATLI KURABİYE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 250 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
- 2 yumurta sarısı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4-5 su bardağı un
Fındıklı harcı için;
- 1 kase kırık fındık
- 1 yumurta akı
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
Süslemek için;
- 2 paket benmari usulü eritilmiş çikolata
TATLI KURABİYE NASIL YAPILIR?
- Yoğurma kabına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, yumurta sarısını, sıvı yağı, pudra şekerini ve nişastayı alıp krema kıvamına gelene kadar yoğurun.
- Vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyin.
- Azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Elinize yapışmıyorsa daha fazla un eklemeyin yoksa hamur dağılır.
- Hamuru iki yağlı kağıt arasına koyup merdaneyle açın.
- İstediğiniz kurabiye kalıbı ile şekil verin.
- Eğer üzerini fındıklı yapmak isterseniz yumurta akı, fındık ve pudra şekerini bir kasede karıştırıp her kurabiyenin üzerine birer kaşık koyun.Sade yapıp daha sonradan çikolata sosuna batırabilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fanlı fırında 15-20 dk pişirin.
- Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakın.
- Süsleme tamamen hayal gücünüze kalmış. Benmari usulü erittiğiniz çikolatalara bir ucunu hafif batırabilirsiniz çok şık duruyorlar.