Sütlaç evlerimizlede de sıklıkla tükettiğimiz tatlılardan. Akşama şöyle hafif bir tatlı yapayım o ne olsun diyenlere tabiki de fırın sütlaç diyip susuyoruz ve tarifi bırakıyoruz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
YUMURTASIZ KREMALI FIRIN SÜTLAÇ TARİFİ
- Yarım çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı su (Pirinci haşlamak için)
- 1 litre süt
- 1 paket krema (200 gr)
- 2 çay bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı dolu dolu mısır nişastası
- 1 çay bardağı soğuk süt
Üzerine fındık parçaları
YUMURTASIZ KREMALI FIRIN SÜTLAÇ TATLISI
✔️ Tencereye pirinci ve suyu alıp haşlayın.
✔️ Ayrı bir tencereye sütü, şekeri ve kremayı koyup karıştıra karıştıra kaynatın. Süt ısındıkça pürüzsüz bir kıvam alacaktır.
✔️ Haşlanan pirinci kaynayan sütün içerisine ilave edin ve bu şekilde kaynatın
✔️ Bu arada 1 çay bardağı soğuk süte mısır nişastasını alıp iyice karıştırın ve kaynayan sütlü pirinç karışımına ekleyin. Bir taşım kaynayınca hafif yoğunlaşacaktır ocağın altını kapatabilirsiniz.
✔️ Fırın tepsisine fırın kaplarını (ben güveç kabı kullandım) yerleştirin. Sütlü karışımı kaselere paylaştırın. Fırın tepsisisine güveç kaplarının yarısına gelecek kadar su dökün (Ortalama 1 litre)
✔️ Önceden ısınmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
✔️ Ilıdıktan sonra buzdolabında 1-2 saat dinlendirip bol fındık serpip servis edebilirsiniz.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.