Taş fırınlar adından da anlaşılacağı gibi taştan tuğladan yapılmış sabit bir yapılardır. Bu fırınların içerisi odun ateşi ile yanar ve ekmek, lahmacun, pide, simit, tepsi yemekleri gibi pek çok şey pişirilebilir.
Taş fırını diğerlerinden farklı kılan şey "her tarafının eşit derece de ısı alması"'dır.
PEKİ TAŞ FIRINDA HANGİ YİYECEKLER KAÇ DERECEDE PİŞER?
- Kurutmadan pişirilen yiyecekler: 70°C
- Fasülye, güveç, yavaş pişirilen etler: 90°C-120°C
- Tatlılar, börekler: 150°C - 175°C
- Kekler: 200°C - 230°C
- Kavurma, ekmekler: 260°C - 290°C
- Baget gibi hızlı pişirilen yemekler: 320°C - 350°C
- Pizza gibi daha hızlı pişirilen yiyecekler: 370°C+