Mutfağa gireyim 5 dakika da ortaya lezzet bombası çıkarayım diyorsanız hiç düşünmeden bu pastayı deneyin. Bildiğiniz bisküvili pastanın yaş pasta görünümündeki hali gibi düşünün...
Bisküvili pasta, 80'li yıllarda doğanlar için tam anlamıyla çocukluk pastasıydı.
Malum o dönemlerde herşey çok pahalıydı, malzemeler kolayca temin edilemiyordu, bilinen tarif sayısı da 3-4'ü geçmezdi. Anne keki, anne kurabiyesi, bisküvili pasta ara ara yapılır, ara sıra yapıldığı için de aşırı kıymetli olurdu. Ben o pastayı görünce nasıl heyecanlandığımı hala hatırlıyorum. Annem doğumgünlerimizde de bisküvili pasta yapardı. Ah ah... herşey ne güzeldi. ben de şimdilerde çocuklara sık sık bisküvili pasta yapıp o günlerimi anlatıyorum:)
Tabi o dönemde borcamda yaptılan üst üste dizilen bisküvili pasta, şimdi tart kalıbında daha görsel bir pastaya dönse de hala bana o duyguları yaşatıyor. Neyse efendim biz lafı uzatmadan tarifimize geçelim....
Tart Kalıbında Mozaik Pasta İçin Gerekli Malzemeler
➞ 2 kutu çiğ krema (Toplam 400 ml)
➞ 120 gr sütlü çikolata
➞ 120 gr bitter çikolata
➞ 1 yemek kaşığı tereyağı
➞ 1.5-2 paket petibör bisküvi
Üzeri için;
➞ Çilek
➞ Antep fıstığı, fındık vs.
Tart Kalıbında Mozaik Pasta Nasıl Yapılır?
✔️ Kremayı ve tereyağını tencereye alın. Kaynama noktasına geldiğinde altını kapatın.
✔️ İçerisine çikolataları ekleyip sürekli karıştırarak çikolataların erimesini sağlayın.
✔️ Kremayı arada karıştırarark oda sıcaklığına getirin.
✔️ 1.5 paket petibör bisküviyi iri iri parçalayıp içerisine atın.
✔️ Gerekirse kalan yarım paketini de dökün.
✔️ Tart kalıbını streç film ile kaplayın. Tart kalıbınız yoksa yuvarlak küçük borcam da olur.
✔️ Hazırladığınız bisküvili karışımı içerisine yerleştirip kaşıkla bastırıp düzeltin.
✔️ Aceleniz varsa bulukta 2 saat bekletin. Yoksa buzdolabında 1 gün dinlendirin.
✔️ Üzerini mevsim meyveleri ile süsleyin.
✔️ Antep fıstığı, ceviz, çikolata sosu da çok yakışıyor.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın