DOMATES SOSLU TARHANA ÇORBASI İÇİN MALZEMELER
- 6 yemek kaşığı domates sosu (buzluktaki domates sosunu yada konserve domates sosunu kullanabilirsiniz.)
- 1 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı tarhana
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 3 su bardağı soğuk normal su
Malzemeler 2 kişiliktir. Kişi sayısına göre miktarları artırabilirsiniz.
DOMATES SOSLU TARHANA ÇORBASI YAPIMI
- Tencereye zeytinyağını, salçayı, domates sosunu, baharatları ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip (evet aynı anda) 5-6 dakika karıştırarak kavurun.
- Üzerine tarhanayı da ekleyip 2-3 dakika daha sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin.(Dibi tutmasın dikkat edin)
- Üzerine suyu da ekleyip 15 dakika orta ateşte pişirin.
- Sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun
Öneriler
Acı seviyorsanız bol acı biber ekleyin, enfes olur
Buzlukta kemik suyunuz varsa 1 çay bardağı kadar eklerseniz lezzetine lezzet katarsınız.
Ev yapımı tarhana olmasına özen gösterin. Aslında yapımı çok zor değil. Yazdan yapıp kışın bolca tüketebilirsiniz. Bir ara bunu da ayrıntılı anlatırım :)