Tane Tane Dağılmayan Tam Kıvamında Taze İncir Reçeli Nasıl Yapılır?

Reçeller, Türk Mutfağında kahvaltıların vazgeçilmezidir. Çilekten kiraza, karpuzdan kayısıya neredeyse herşeyin reçelini yapıyoruz. Bugün size mevsimindeyken taze incir reçeli tarifi vereceğiz. İşte tam ölçülü incir reçeli tarifi...

İyi bir magnezyum ve kalsiyum kaynağı olan incir, lezzetinin yanında kemik gelişiminden sindirim sistemine faydalarıyla da sıklıkla tüketilen meyvelerden biri. Uzun süre tokluk hissi verdiği için de diyet listelerininde baş köşesinde yer alıyor.

Kurusu da yaşı da oldukça lezzetli.

Gelelim reçeline...

Taze inciri reçel olarak da tüketmek isterseniz size tam kıvamında harika bir tarif vereceğiz. Kahvaltılarınızda kaymağın tereyağının üzerine çok lezzetli oluyor. İncirin türüne ve tadına göre kullanacağınız şeker miktarı değişebilir. Ben genellikle siyah incirden reçel yapıyorum. Görüntüsü kestane şekerini andırıyor. Tabiki sarı incirden de yapabilirsiniz. Bir de reçelleri tüm kullanmak isterseniz çok iri olmamasına dikkat edin. Seviyorsanız 2 adet karanfil de ekleyebilirsiniz çok hoş bir aroma veriyor.

Hemen tarifimize geçelim. Mevsimi geçmeden en azından 1 kilo dan kesinlike deneyin.

İNCİR REÇELİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 kilo taze incir
  • 600 gr toz şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı limon tozu yada birkaç damla limon

İNDİR REÇELİ NASIL YAPILIR?

✔️ İncirleri yıkayıp tencereye dizin.
✔️ Üzerlerine şeker döküp en az 2 saat tencerenin kapağı kapalı bir şekilde bekletin. Ben genellikle 1 gece bekletiyorum.
✔️ Üzerine suyu ilave edin.
✔️ Tencereyi ocağa alıp hiç kaşık değdirmeden kaynamaya bırakın. Fokur fokur kaynayınca tereyağını, limon tuzunu ekleyin ve kısık ateşte pişirmeye devam edin.
✔️ Suyu yoğunlaşmaya başlayınca ocağın altını kapatın.
✔️ Ilıdıktan sonra temiz kuru cam kavanozlara koyup kapaını kapatıp serin ve güneş almayan bir yerde muhafaza edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri