Trakya mutfağında sıkça yapılan şerbetli bir tatlı tarifi vereceğiz size. Mısır unu ve hindistan cevizinin verdiği lezzete doyamayacaksınız. Atatürk'ün de sevdiği yemekler arasında yer alan bu tatlıyı mutlaka deneyin. Fırından çıkan sıcak tatlıya soğuk şerbet dökmeyi unutmayın.
Selanik tatlısı için gerekli malzemeleri sıralayalım:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı kabartmatozu
- 2 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı un
Şerbeti İçin:
- 3,5 su bardağı su
- 2,5 su bardağı toz şeker
- Çeyrek limon suyu
Selanik tatlısının yapılışına geçelim:
✔️ Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Tencerye şekeri, suyu alıp karıştırın. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Şerbet kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip 12 dakika sonra ocağın altını kapatın. Şerbeti soğumaya bırakın.
✔️ Hamurunu yoğuralım. Yoğurma kabına yumurtayı, çay bardağını, toz şekeri ekleyip çatalla çırpın. Hindistan cevizini, kabartma tozunu, karbonatı, unu ve mısır ununu da ekeyip hafif ele yapışan bir hamur elde edin.
✔️ Elini ara ara ıslatarak yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve elinizde yuvarlayın.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
✔️ Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
✔️ Fırından çıkan tatlıya soğuk şerbeti dökün. Üzerine bir tepsi kapatıp şerbetinin çekmesini bekleyin.
✔️ Üzerine hindistan cevizi serpip servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın