Yoğurt besleyici değeri yüksek olduğu için anneler için yoğurt çorbası çok özeldir. Bizim çocukların olmazsa olmazı adeta, her hafta iki kere pişer. İçerisinde yoğurt var, pirinç var, et suyu var, nohut var, tereyağı var, daha ne olsun dimi:)
Bugün yine yoğurt çorbası yapıyorken yıllardır yaptığım, klasik yoğurt çorbası yapılışından biraz farklı olan yoğurt çorbası tarifimi vermek istedim. İnanın sonuçta yoğurt çorbası demeyin, lezzeti tamamen farklı oluyor...
Yoğurt Çorbası İçin Gerekli Malzemeler
➞ 1 çay bardağı pirinç
➞ 3 su bardağı su
➞ 4 su bardağı sıcak su (et suyu varsa en azından 1 su bardağını et suyu kullanın)
➞ Tuz
➞ 1 yemek kaşığı nane
➞ 2 yemek kaşığı tereyağı
➞ Yaklaşık 1 su bardağı haşlanmış nohut
Terbiyesi için;
➞ 1.5 su bardağı süzme yoğurt
➞ 1 adet yumurta sarısı
➞ 1 yemek kaşığı un
Terbiyeli Yoğurt Çorbası Tarifinin yapılışına geçelim;
✔️ Pirinci yıkayıp süzün. Tencereye alın ve üzerine 3 su bardağı soğuk suyu ekleyip haşlamaya bırakın.
✔️ Haşlanan pirincin üzerine 4 su bardağı kaynar suyu ekleyip ocağın altını kapatın. Ilımaya bırakın.
✔️ Terbiyesi için bir kasede yoğurdu, yumurtayı ve unu 1 su bardağı soğuk su ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
✔️ Ilıyan çorbadan 2 kepçe kadar hazırladığınız terbiyeye ekleyin.
✔️ Tencerenin altını açın. Bir taraftan karıştırarak yavaş yavaş terbiyesini ekleyin. Kaynadıktan sonra karıştırmayı bırakın. Kaynayan çorbaya haşlanmış nohutu ve tuzu ekleyin.
✔️ Çorba kaynarken siz de bir taraftan tavada erittiğiniz tereyağına nane ekleyerek kızdırın. Çorbaya ekleyip 1 dakika kaynatın ve ocağın altını kapatın.
✔️ Hepsi bu! 5-10 dakika ilk sıcaklığın gidince çorbanız içmeye hazır.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın