10 ADET LAHMACUN İÇ HARCI İÇİN MALZEMELER
- 400 gr yağlı kıyma (kuyruk yağı ilave ettirebilirsiniz)
- 1 adet orta boy soğan
- İsteğe bağlı 2 diş sarımsak
- 2 adet kapya biber
- 3 adet yeşil biber
- 3 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı isot (isteğe bağlı)
- Yarım demet maydanoz
10 ADET LAHMACUN İÇ HARCININ HAZIRLANIŞI
- Soğanı, sarımsağı, kapya biberi, domatesi, yeşil biberi robotta çekin.
- Maydanozu ince ince doğrayın.
- Kıymayı derin bi kaba alın. Üzerine maydanozu, suyu, mikserle doğradığınız harcı, yağı ve baharatları ekleyip güzelce harmanlayın.
- Lahmacun iç harcınız hazır.
Servis Önerisi
Maydanoz , soğan salatası, ezme ile servis edebilirsiniz.