Mis gibi tereyağında kavrulan unun şerbetle buluşturmasıyla kısa sürede hazırlanan nefis bir tatlı yapmaya ne dersiniz? Özel günlerde saray mutfaklarında sıklıkla pişirelen un helvasını dilerseniz dondurmayla kaymakla; dilerseniz üzerine antep fıstığı serpip ikram edebilirseniz. Malzemeler hazırsa, buyrun ev yapımı cevizli un helvasını yapmaya başlayalım.
Cevizli un helvası için gerekli malzemeleri sırayalalım:
- 125 gr tereyağı veya margarin
- 1 çay bardağı
- 2 su bardağı un
- 6 adet kıyılmış ceviz içi (İsterseniz inceck doğrayın isterseniz iri)
Şerbeti için;
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
Cevizli un helvası tarifinin yapılışına geçelim:
✔️ Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Sütü, şekeri ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakın. Fokur fokur kaynayınca 2 dakika sonra ocağın altını kapatın ve ılımaya bırakın
✔️ Tereyağını ve sıvı yağı tencereye alın. Tereyağı eriyince unu ekleyip kısık ateşte 20 dakika kadar kısık ateşte kavurun.
✔️ Rengi istediğiniz kıvam alınca ince kıyılmış cevizleri ekleyip 1 dakika kadar daa kavurmaya devam edin.
✔️ Sürekli karıştırarak yavaş yavaş ılık şerbetten ekleyin.
✔️ Şerbeti iyice ekince 5-10 daika dinlendirip servis edin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın