Konsantre meyve suyunu yapmanın pek çok yöntemi var. En pratik olanlardan biri de kaynar kaynar kavanozlara koyup vakumlamak. Serin ve güneş almayan yerde tüm kış durabiliyor. Hemen sulandırılıp içilebildiği için de çok pratik oluyor. Kavanozun kapağını açtıktan sonra mutlaka buzdolabına koyup 3-4 gün içinde tüketiyoruz.
İhtiyacınız olanlar;
4 kilo olgun şeftali, 4 su bardağı şeker, 1 çay kaşığı limon tuzu (Kilo başına 1 su bardağı şeker kullanıyorum ben siz damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
Hazırladığınız meyve suyu koyu kıvamda olduğu için sulandırıp kullanacağız unutmayın.
Hazırsanız başlayalım.
Konsantre Şeftali Suyu Nasıl Yapılır?
✔️ Şeftaliyi güzelce yıkayın.
✔️ Şeftalinin kabuklarını soyup iri iri doğrayıp geniş bir tencereye alın.
✔️ Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakın.
✔️ Şeftaliler yumuşayınca blenderla çekin. Pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın. Şekerini ve limon tuzunu da ekleyip tekrar kaynatın.
✔️ Kıvamının koyulaşması için yaklaşık 40 dakika kısık ateşte kaynatın.
✔️ Kaynar kaynar şişelere koyup sıfır kapakla kapatın.
Not: Blenderdan geçirdikten sonra tamamen pürüzsüz olmasını isterseniz ince bir süzgeçten çıkarın. Bizim çocuklar pütürtülü içiyor ben bu işlemi yapmıyorum. Bu durumda tekrar tencereye alıp kaynattıktan sonra kavanozlamanız gerekiyor.
✔️ 1 gün oda sıcaklığında soğumasını bekledikten sonra serin ve karanlık bir yerde saklayın.
✔️ Kullanacağınız zaman kavanozdan bardaklara kaşıkla aktarıp yada sürahide sulandırıp gerekirse şeker ilavesi yaparak servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın