Karpuz, yaz aylarının vazgeçilmez meyvesidir. Bol bol tükettiğimiz karpuzun kabuğunu genelde çöpe atılır. Bugün vereceğimiz tarifle karpuz kabukları , harika bir lezzete dönüşecek. Ayrıca vişne, kayısı, reçel gibi klasik reçellere de harika bir alternatif olacak...
İşte püf noktalarıyla karpuz kabuğu reçeli...
Karpuz Kabuğu reçelinde karanfil olmazsa olmaz.Kullanmasam olmazmı demeyin mutlaka ekleyin!
KİREÇSİZ KARBONATSIZ KARPUZ KABUĞU REÇELİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 3 dilim karpuz (Uzunlamasına kesilmiş)
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 10 adet karanfil
- Çeyrek limon suyu
KİREÇSİZ KARBONATSIZ KARPUZ KABUĞU REÇELİ NASIL YAPILIR?
✔️ Karpuzun iç kısmını alıp kabuğunu kenara ayırın. Yeşil olan dış kısmı incecik soyun. Meyve soyacağını da kullanabilrisiniz bu iş için. Beyaz kısmını ince ince doğrayın.
✔️ Tencerede kaynayan suya karpuz kabuklarını ekleyin. Kısık ateşte 45 dakika tencerenin kapağı kapalı bir şekilde kaynatın. Süreyi kısaltmak isterseniz düdüklüde 15 dakikada pişirebilirsiniz.
✔️ İyice yumuşan karpuz kabuklarına şekeri ve karanfili ekleyin. Ara ara karıştırarak 30 dakika daha pişirin.
✔️ Reçelin kıvamının tam olup olmadığı anlamak için bir püf noktası var. hemen açıklayalım: Buzdolabında çay tabağını soğutun. Reçelden bir kaşık alıp tabağa koyun. Eğer yayılmıyorsa reçeliniz olmuş demektir.
✔️ Limon suyunu da ekleyip 2 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
✔️ Kaynar kaynar kavanoza koyup kullanılmamış kapakla sıkıca kapatın. Kapağı alta gelecek şekilde 1 gün bekletin. Ertesi gün serin ve güneş almayan bir yere muhafaza edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.