Cevizli tel kadayıf tatlısı nasıl yapılır? Püf noktası nedir?

Şerbetli tatlı severlerin vazgeçilmezidir tel kadayıf. Peki çıtır çıtır tel kadayıf tatlısı nasıl yapılır? Kadayıfın hamurlaşmamasının püf noktası nedir? İşte düşündükçe ağzınızı sulandıracak bu lezzetin tarifi...

Kadayıf pek çok ülkede sevilen lezzetlerden biridir. Muhallebiden küneyefe pek çok tarifte kullanılıyor. Hele bir de çıtır çıtırsa ve üzerinde kaymak varsa değmeyin keyfinize...İşte size sofralarınızın göz bebeği olacak tel kadayıf tatlısı tarifi...

Tel kadayıf tatlısı için gerekli malzemeleri sıralayalım:
➞ 500 gr kadayıf
➞ 150 gr tereyağı
➞ 250 gr ceviz

Şerbeti için:
➞ 4 su bardağı şeker
➞ 4 su bardağı su
➞ Yarım limonun suyu

Üzeri için:
➞ Kaymak
➞ Fıstık

Kullanılan su bardağı ölçüsü: 250 ml

Tel kadayıf tatlısının yapımına geçelim:
✔️
Şerbeti hazırlayalım. Tencereye şekeri, suyu ve limon suyunu sıkıp (kabuğunu da içine koyun) yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Ocağın altını kısıp 20 dk kaynatıp ocağın altını kapatın. Şerbeti soğumaya bırakın.
✔️ Geniş bir kaba, kadayıfı tel tel ayırıp yerleştirin.. Tereyağını eritip üzerine dökün. Elinizle her yerine harmanlayın.
✔️ 28 cm kare borcamın tabanını ve yanlarını güzelce tereyağı ile yağlayın.
✔️ Kadayıfın yarısını borcamın tabanına yayın. Yayarken yine tel tel ayırmaya özen gösterin. Üzerine hafiften bastırın.
✔️ Rondodan iri çekilmiş cevizi yayın ve üzerine hafif yine bastırın.
✔️ En üstüne de kalan kadayıfı yerleştirin.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derecede 45 dakika kadar pişirin.
✔️ Fırından çıkan kadayıfların ilk sıcaklığının geçmesi için 5 dk bekleyin.
✔️ Tatlıyı bıcakla dilimleyin.
✔️ Soğuk şerbeti bolca dökün.
✔️ En az 2 saat şerbetinin çekmesini bekleyin.
✔️ Üzerine kaymakla servis edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Tarifin kaynağı: Alev Türken / Derleme: Sağlıkhaberciniz

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri