Oda Sıcaklığında Uzun Süre Bozulmayan Tam Ayarında Közlenmiş Kırmızı Biber Turşusu Tarifi

Türk Mutfağının olmazla olmazlarından turşular evlerde tüm hızıyla yapılmaya devam ediyor. Bugün kışın her yemeğin yanına yakışacak size iyki yapmışım dedirtecek közlenmiş biber turşusu tarifi vereceğiz. Hazırsanız başlayalım...

Antioksidan, C vitamini, beta karoten deposu olan kırmızı biberin faydaları şaşırtıyor.

KIRMIZI BİBERİN FAYDALARI

✔ Metabolizmayı hızlandırıyor
✔ Kan dolaşımını hızlandırarak kötü kolesterolü düşürüyor
✔ Ağrıyı azaltıyor.
✔ Sindirim dostu.
✔ Bağışıklığı güçlendiriyor.
✔ Kanserli hücrelerin oluşumunu önlüyor.
✔ Yoğurtla tüketildiğinde uzun süre tokluk hissi veriyor
✔ Zengin A vitamini içerdiği için göz sağlığına birebir.
✔ Unutkanlık ve konsantrasyon için önerilen etkili besinlerden.

Kışın da bu lezzetli ve faydalı besini bol bol tüketmek için gelin kırmızı köz biber turşusu yapalım.

KIRMIZI KÖZ BİBER TURŞUSU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 5 kilo kırmızı biber
  • 2 çay bardağı zeytinyağ
  • 2 çay bardağı sirke
  • 1 baş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • İsteğe bağlı maydanoz

KIRMIZI KÖZ BİBER TURŞUSU NASIL YAPILIR?
✔️
Biberleri bol suda yıkayıp kuruması için mutfak bezine ya da süzgeçe koyun.
✔️ İster fırında ister mangalda közleyin. Fırın tepsisinde közlemek isterseniz önceden ısıtılmış 250 derece fırında ara ara çevirerek közleyebilirsiniz.
✔️ Közlenen biberlerin üzerine bir tepsi kapatıp 15 dakika bekletin.Bu sayede biberler çok kolay soyulacaklardır. Daha sonra güzelce kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarıp iri iri doğrayın.
✔️ Kavanozları kaynar sudan geçirip kurutun. İçerisinde hiç su kalmamalı.
✔️ Kavanozları da bir tencereye koyup üzerini gececekkadar su ekleyip 5 dakika kaynatın. Süzgeç yardımıyla mutfak bezine çıkarın.
✔️ Sarımsağı soyup halka halka doğrayın.
✔️ Maydanozu da yıkayıp ince ince doğrayın.
✔️ Derin bir kapta doğranmış biberleri, sirkeyi, zeytinyağını, sarımsakları, maydanozu, kaya tuzunu, maydanozu karıştırıp 20 dakika bekletin.
✔️ Kuruyan kavanozlara biberli karışımdan koyun. Kapağı da bir bez ile iyice kuruladıktan sonra 3 ileri bir geri tekniğiyle kavanozu kapatın.
✔️ Geniş bir tencereye kavanozları yerleştirin. Kavanozları 1 cm geçecek kadar su koyup kaynatın. Fokur fokur kaynayınca 10 dakika kaynatıp ocağın altını kapatın.
✔️ Sudan çıkardığınız kavanozları kapaklar alta gelecek şekilde düz bir zemine koyun ve 1 gün bekletin.
✔️ Daha sonra güneş görmeyen ve serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri