Tadanların Ağzı Açık Kalıyor! Pastane Usulü Tadı Tam Katkısız Ev Yapımı Limonata Yapımı

Limonata yaz günlerinin olmazsa olmaz içeceklerinden. Yapması çok pratik, hazır almaya inanın hiç gerek yok. Üstelik çok da bereketli. Pastane usulü şekeri ölçüsü tam katkısız ev yapımı limonata yapmaya hazırsanız başlıyoruz...

Tamamen doğal, katkısız buz gibi limonataya kimse hayır diyemez. Pastanedeki gibi tam kıvamında limonata yapmak isterseniz doğru tariftesiniz. Sıcak yaz günlerinin vazgeçilmez olacak bu eşsiz lezzet, içinizi ferahlatmaya hazır. 

Her an elinizin altında buzdolabında sizi bekleyen limonata olsun istiyorsanız beklemeden tarifi uygulayın. 4 limondan 4 litre limonata yapmaya var mısınız?

Geliyor tarif...

PASTANE USULÜ LİMONATA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 4 litre su
  • 500 gr toz şeker
  • 4 büyük limon
  • 1 portakal

PASTANE USULÜ LİMONATA TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Şekeri derin bir kaba koyun. 

✔️ Limonun ince kısmıyla limonu ve portaklı rendeleyin.

✔️ Şeker ile limon portakal kabuklarını iyice ovun. Bu aşama önemli. Elinizle yedire yedire ovmanız lazım. Ben 5 dakika kadar ovuyorum.

✔️ Ardından limon ve portakalları küp küp doğrayıp karışıma ilave edin.

✔️  Bu şekilde de iyice suyu çıkana kadar ovmaya devam edin.

✔️ Suyun yarısını ekleyip karıştırın ve 30 dakika buzdolabında bekletin.

✔️ İnce bir süzgeçle başka bir kaba süzün.

✔️ Kalan posanın üzerine  kalan suyu döküp yine ovalayın bu şekilde 30 dakika buzdolabında bekletin.

✔️ İnce bir süzgeçle süzün.

✔️ Tadını kontrol edin. Gerekirse şeker ilave edin.

✔️ Buzu bardaklara koyup hazırladığınız limonataları servis edebilirsiniz. Nane yapraklarıyla ve limon dilimiyle süsleyebilirsiniz.


Rendenin ince kısmı il limonu ve portakalı rendeleyin
şekeri limon kabuğyla ovun. Bu aşama önemli 

,Kalan limonları kesip doğrayın. 
 
Ova ova tüm s
Suyunu ekliyoruz iyice ovuyoruz. hamur yoğurur gibi 

İnce br Süzgeçten geçiriyoruz
kalan suyu da ekliyoruz 

kalan suyu da tekrar ovuyoruz 


şekerini kontrol edip tekrar sürün 


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri