Baharatlı nohutları kızım 2 yaşındayken keşfetmiştim. Çocuklara nohut yedirmek için çıktığım yolda ben de resmen müdavimi oldum. Gerçekten çok lezzetli. Siz de mutlaka deneyin bana hak vereceksiniz eminim.
Az malzemeli bol lezzetli bu tarifin yapımına hemen geçelim.
✔️Nohutları yıkayıp kabuklarını ayıklayın. Havlu kağıda koyup iyice kurumasını sağlayın.
✔️ Haşlanmış nohuta bol zerdeçal, tatlı kırmızı biber, acı kırmızı biber, kimyon, sarımsak tozu, zetinyağı, tuz ekleyi harmanlayın. 2 su bardağı haşlanmış nohuta 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1'er çay kaşığı baharat kouyorum ben. Siz kullandığınız nohuta göre malzemeleri artırabilirsiniz.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yayın.
✔️ Önceden ısıtılmış 160 derede fanlı fırında 15 dakika pişirip tepsiyi sallayarak iyice karışmasını sağlayın. 30 dakika daha pişirip fırından çıkarabilirsiniz.
Eğer nohut haşlamak istemezseniz bir gece önce yarım limon sıktığınız su nohutları koyun. Ertesi gün nohutları süzüp fırın tepsisine koyun. 160 derece arada sallayarak nohutları pişirin. Nohutlar renk değiştirmeye yakın baharatları ilave edip sallayarak tekrar fırınlayın. Kıtır kıtır enfes bir lezzet oluyor.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.