Tabağa Koyunca Bir Çırpıda Bitiyor!Ünlü Şef Eyüp Kemal Sevinç'den 3 Yumurtalı Tam Ölçülü Garantili Revani Tarifi

Şerbetli tatlıların şahı revani tarifi vereceğiz bugün. Ünlü Şef Eyüp Kemal Sevinç'in garantil tam ölçülü bu tarifi tarif defterinizin baş köşesinde yer almayı hak ediyor.

Şerbetli kek diyince ilk akla gelen tatlılardandır revani. Evlerde bulunan malzemelerle yapıldığı için sıklıkla sofralara konuk olur. Özellikle davet sofralarıda kaymakla, dondurmayla sıkça yapılır.

Peki revani nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır? İşte evde en kolay ve lezzetli revani yapılışı ...

REVANİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • ½ adet limon

Servisi için; Hindistan cevizi

REVANİ NASIL YAPILIR?

✔️ Öncelikle tatlının şerbetini hazırlayalım. Şekeri, suyu tencereye alıp kaynamaya bırakın. Kısık ateşte 30 dakika kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin. Ocaktan alıp ılımaya bırakın.

✔️ Kekini yapalım. Yumurta ve şekeri bir mikser yardımıyla şeker eriyene kadar 3-4 dakika çırpın. Sıvı yağı, yoğurdu, vanilyayı, irmiği, unu, kabartma tozunu sırayla çırparak ekleyin.

✔️ Fırın kabını tereyağı ile yağlayın.

✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.

✔️ Ocaktan alınca ılıdıktan sonra dilimleyin.

✔️ Soğuk şerbeti azar azar ilave edin.

✔️ Hindistan cevizi, fındık içiyle süsleyip servis edebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri