Suyunu Lıkır Lıkır İçin Şifa Olsun! 10 Gün Sonra Yiyebileceğiniz Kıtır Kıtır Çıtır Çıtır Beyaz Lahana Turşusu Tarifi

Turşu Türk Mutfağında sevilerek tüketilir. Özellikle kısırın, pilavın, kebabın yanında iyi gider. Turşular arasında en sevilenlerinden biri de lahana turşusudur. Bugün sizlere 10 günde olan çıtır çıtır kıtır kıtır bir lahana turşusu tarifi vereceğiz.

Turşum yok demeye değmez. Ev yapımı turşunun yerini de hiç bir turşu almaz. Tüm püf noktalarına dikkat ederseniz o ayılıp bayılıp enfes olmuş dediğiniz turşudan siz de rahatlıkla yapabilirsiniz zaten. Fermantasyon zaten kendi kendine oluyor bize hazırlayıp beklemek düşüyor:)

LAHANA TURŞUSU TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 2.5 kilo lahananın beyaz kısmı
  • 3 adet havuç
  • 2 adet kırmızı biber
  • Acı sevenlere 8 adet acı biber
  • 25 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 2 su bardağı sirke
  • 1 bağ maydonoz
  • Kaynamış soğutulmuş su
  • 4 litrelik cam kavanoz

LAHANA TURŞUSU NASIL YAPILIR?

✔️ Lahananın dış kısımlarını ayırın. Bunları dolma için börek için kullanabilirsiniz. Turşuda iç kısmını kullanacağız. Özellikle sert kısımları çok lezzetli oluyor. Lahanaları iri iri doğrayın. İki parmak genişliğinde kalın kalın olsun.

✔️ Geniş bir kaba doğradığınız lahanaları alın. Üzerine tuzu dökün iyice ovun. Üzerini kapatıp 1 gün bekletin. Bu sayede lahanalar sinecek daha az yer kaplayacaklar.

✔️ Turşu için kullanacağınız suyu da kaynatıp soğutun. Bu da hazır olsun.

✔️ Sarımsakların kabuğunu soyup kenara alın.

✔️ Turşu için kullanacağınız cam kavanozun tabanına sarımsakların yarısını ve 1 su bardağı üzüm sirkesini koyun. Kavanozun yarısına kadar lahanaları yerleştirin. Kabuğunu soyup iri iri doğradığınız kalan sarımsakları, havuçları ve acı biberleri (bir kaç yerini delin) de üzerine koyun. Kalanını da lahana ile sıkı sıkı basın. Üzerine 1 su bardağı sirkeden dökün. Hazırladığınız kaynayan soğumuş su ile kavanozu doldurun. Maydanoz ile kavanozun en üstünü alt kısmı görünmeyecek şekilde kapatın.

✔️ Kavanozun kapağını kapatıp karanlık ve güneş görmeyen bir yerde 10 gün bekletin. Daha sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri