Kurabiyeleri minik formda yapıyorum. Tek lokmalık:) Hem yemesi hem yapması keyifli oluyor. "Azıcık ucundan alayım", "Bu bana fazla yiyemem" kavramını da kökünden yok ediyor. Bu şekilde de insan çok yiyor ama napalım olayın psikolojik tarafını boşveriyoruz
Kurabiye severler hiç durmadan denesin bu tarifi, bayılmak serbest...
UNSUZ SÜTSÜZ MAHLEPLİ TUZLU KURABİYE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 250 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyagı
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı seker
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 dolu tatlı kaşığı mahlep
- Yarim paket kabartma tozu
- 5 su bardağına yakın un
Bulamak için; 1 adet yumurtanın beyazı, susam
UNSUZ SÜTSÜZ MAHLEPLİ TUZLU KURABİYE TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Oda sıcaklığında yumuşamış tuzsuz tereyağını derin bir kaba alın.
✔️ Un hariç tüm malzemeleri ilave edip krema kıvamına gelene kadar yoğurun.
✔️ Azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edin. Ele yapışmamalı.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine minik mink fındık büyüklüğünde toplar yapın.
✔️ Önce yumurta akına sonra susama bulayın.
✔️ 175 derece üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.