Demir eksikliğine ve kansızlığa iyi gelen ciğer, en çok tercih edilen sakatatlardan biridir.
Lezzetli bir ciğer yemek istiyorsanız;
- Çiğeri pişireceğiniz gün kasabınızdan alın ve aynı gün içirisinde pişirin.
- İmkanınız varsa kasabınızdan ciğerin zarlarını temizlemesini isteyin.
- Sütte marine edip 1 saat buzdolabında dinlendirin.
- Ciğeri bol yağda kızartın.
- Ciğeri bulamak için kullanacağnız unun içerisine 1 çay kaşığı kişniş eklerseniz çiğerin kokusunu alır.
- Ciğeri pişirmeye başlamadan önce soğan salatasını yapmayı ve patatesleri soyup küp küp doğramayı ihmal etmeyin. Bu sayede soğutmadan beklemeden servis edebilirsiniz.
Gelelim tarifimize...
LOKANTA USULÜ ARNAVUT CİĞERİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 kilo dana ciğeri
- 1 çay bardağı süt
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 su bardağı un + 1 çay kaşığı kişniş(varsa)
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
LOKANTA USULÜ ARNAVUT CİĞERİ NASIL YAPILIR?
- Ciğerin zarlarını alın ve biftek gibi 1 cm kalınlığında dilimleyin.
- Üzerine sütü doökün ve streç filme sararak 1 saat buzdolabında dinlendirin.
- Buzdolabından çıkarınca tuzunu ve kekiğini iki tarafa serpin.
- Geniş bir tabakta un ve kişnişi karıştırın.
- Un koyduğunuz tabağa her iki tarafını da bulyın.
- Bol kızgın yağda kızartın.
- Bekletmeden servis edin.
Yanına bolca soğan salatası ve patates kızartması çok yakışır.
Afiyet Olsun!