Kahvaltıya Ne Yapsam Derdinden Sizi Kurtarıyoruz. Midenizi Bayram Ettirecek Susamlı Patatesli Yumurta Tarifi

Patatesli yumurta şüphesiz, kahvaltılarımızın kurtarıcılarından biri.. 7'den 70'e çoğumuzun severek yediği bu lezzeti, bir de bol susamlı deneyin. Pişman olmayacaksınız!!!

Patatesi bol yağda değil, kısık ateşte çok az yağ ile pişiriyoruz ki bu şekilde hem daha lezzetli hem daha sağlıklı oluyor. Susamlı halini denemediyseniz mutlaka bir şans verin. Börek tadında enfes bi lezzet çıkıyor ortaya... 

Lafı fazla uzatmadan tarifimize geçelim...

SUSAMLI PATATESLİ YUMURTA TARİFİ İÇİN MALZELER

  • 1 adet orta boy patates
  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı susam
  • Çok az tuz

SUSAMLI PATATESLİ YUMURTA TARİFİNİN HAZIRLANIŞI

  1. Patatesin kabuğunu soyup minik küpler halinde doğrayın.
  2. Tavaya sıvıyağı ve patatesleri alıp kapağı kapalı bir şekilde kızartın. Dibinin tutmaması için ara ara karıştırın.
  3. Bir kasede yumurtaları güzelce çırpın. Tuzunu da ekleyin.
  4. Patatesler kızardıktatan sonra yumurtaları üzerine dökün. 
  5. En üstüne de bolca susamı gezdirip kapalı bir şekilde pişirin. 
  6. Servis tabağına alıp ters çevirerek diğer tarafını da kızartın.
  7. Sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri