Pamuk gibi kuşbaşı et, patlıcan ve mantar soteyle yapılan Japon güneşi, lezzetiyle de görüntüsüyle de herkesten alkış alacağınız bir lezzet. Kolay bir yemek olmasına rağmen ayrı ayrı pişirildiği ve kızartıldığı için biraz uğraştırıyor ama ortaya tam bir görsel şölen çıkıyor.
Hazırsanız malzemeleri hazırlayın sizi mutfağa alalım.
JAPON GÜNEŞİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 750 gr kuzu kuşbaşı
- 1 paket mantar
- 2 adet patlıcan
- 2 adet yufka
Sarmak için;
- 2 adet yufka
Servis için;
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
JAPON GÜNEŞİ NASIL YAPILIR?
✔️ Öncelikle kavurmayı yapalım. Tencereyi ocağa alın. Kızgın tavaya eti ekleyip çok az sıvı yağı ekleyerek pişirin. Etler suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte susuz pişirin. Kuzu eti olduğu için yaklaşık 40 dakika da pamuk gibi olacaklardır.
✔️ Mantarı da küp küp doğrayın ve tavada soteleyin.
✔️ Patlıcanları da küp küp doğrayıp tuzlu suda 15 dakika bekletin. Güzelce yıkayıp kurutun. Kızgın yağda kızartın.
✔️ Yufkaları tezgaha alın. 12 parçaya bölün.Pipet yardımıyla sigara böreği gibi içsiz sarın. Uç kızımlarına hafif su değdirip açılmamasını sağlayın. Börekleri de kızgın yağda kızartın.
✔️ Servis aşamasına geçelim. Servis tabağında eti, mantarı ve patlıcanları harmanlayın. Üzerine yufkaları güneş gibi dizin.Ortasına da sarımsaklı yoğurt koyup bekletmede servis edin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın