Semizotlusu, dereotlusu, nanelisi de yapılıyor ama cacık dediğiniz sarımsak, yoğurt ve sarımsaktan oluşur. Cacığın olmazsa olmazı sarımsaktır.
Bugün belki de şimdiye kadar hiç yapmadığınız şekilde bir cacık yapacağız. Usta Şef Şemsa Denizsel'in tarifini mutlak uygulayın. Yazın kavurucu sıcağında içinizi serinletecek bu lezzeti mutlaka deneyin.
BUZLU CACIK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Miktarlar tamamen damak tadınıza göre değişir. Süzme yoğurt, sarımsak, salatalık, tuz, zeytinyağı, nane ve buz
BUZLU CACIK NASIL YAPILIR?
✔️ Yoğurdu tel çırpıcı ile pürüzsüz kıvama getirin. (Su koymuyoruz). Krema gibi yoğun pürüzsüz bir kıvam olmalı.
✔️ Bol sızma zeytinyağı, az biraz tuz, rendelenmiş sarımsağı ekleyip tekrar çırpın.
✔️ Salatalığınız tazeyse kabuğunu soymadan dişe gelecek şekilde doğrayın. Bu kısım keyfinize kalmış. İster halka ister küp küp...
✔️ İçerisine ipe sarılmış küçük bir demet sarımsağı (aroma vermesi için) yerleştirip karıştırın ve 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Eğer daha uzun süre bekletmeyi düşünüyorsanız sarımsak oranını ona göre ayarlayın. Çünkü sarımsak durdukça yoğun tat verir.
✔️ Servis ederken demet şeklindeki naneyi çıkarın. Bir kasenin içine cacığı koyun. Üzerine 3-4 parça buz küpü yerleştirin. Zeytinyağı ve nane ile süsleyin. Hepsi bu kadar.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın