Pazar kahvaltılarına severek yaptığım lezzetlerden biriyle tanıştıracağım sizi. Görünümü lezzeti şahane. Siz de en kısa sürede deneyin. Yaz geldi sebzeleri bol bol yapma zamanı. Etli büyük kapya biberlerden almanızı tavsiye ediyorum dolu dolu oluyorlar.
Lafı uzatmadan tarifimize geçelim.
KAPYA BİBER YATAĞINDA SOSLU KARIŞIK KIZARTMA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Miktarları kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz:)
Kırmızı kapya biber, patates, kabak, patlıcan, yeşil dolmalık biber
Sos için domates, sarımsak bu kadar:)
KAPYA BİBER YATAĞINDA SOSLU KARIŞIK KIZARTMA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
✔️ Patatesi, kabağı, patlıcanı ve yeşil dolmalık biberi küp küp doğrayın. Ayrı ayrı kızartın. Ben sırayla önce patatesi, kabağı, biberi ve patlıcanı kızartıyorum.
✔️ Sosu için domateslerin kabuğunu soyun. Rendelenmiş sarımsakları da ekleyip orta ateşte pişirin. İçerisine çok az salça ilave edip 10 dakika daha ilave edin. Tuzunu damak zevkinize göre ayarlayıp ocağın altını kapatın. Ben içerisine pul biber de çok yakıştırıyorum.
✔️ Geniş bir kapta domates sosunu ve kızarttığınız sebzeleri karıştırın
✔️ Kırmızı biberi fırında közleyip kabuğunu soyun. Çekirdeğini çıkarın.
✔️ Közlediğiniz biberi servis tabağına alın ve içerisine kızartmadan yerleştirin.
✔️ Üzerine minik doğranmış maydonozla süsleyip servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.