Şükran Kaymak'tan Sıcak Su Yöntemiyle Çıtır Çıtır Biber Turşusu Tarifi

Turşu, Türk Mutfağının sevilen lezzetlerindendir. Erik, armut, muşmula, karnabahar, soğan, ayva, patlıcan, lahana gibi neredeyse her türlü meyve ve sebzeden turşu yapılıyor. Bugün sizlere çıtır çıtır süs biberi turşusunun tarifini vereceğiz.

Tarifimize geçmeden önce turşu kurarken olmazsa olmazlara bi değinelim...

  • Turşu için en sağlıklı kap tabiki cam kavanoz. Özellikle kaynar su yöntemiyle yapılan turşularda sadece cam kavanoz kullanmak lazım.
  • Kullanacağınız sebze ve meyvelerin taze ve mevsiminde olması çok önemli.
  • Sofra tuzu yerine kaya tuzu şart...
  • Güneş görmeyen karanlık bir yerde turşuyu bekletmeniz gerektiğini unutmayın.

İnstagram yemek fenomenlerinden Şükran Kaymak'ın tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

ÇITIR ÇITIR SÜS BİBERİ TURŞUSU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

1 litrelik kavanoz için;

  • 3-4 tane limon tuzu
  • İstediğini miktar sarımsak
  • 1 küçük çay bardağı sirke
  • 1.5 çorba kaşığı kaya tuzu
  • Kaynar su

ÇITIR ÇITIR SÜS BİBERİ TURŞUSU NASIL YAPILIR?

✔️ Biberleri yıkayıp saplarını küçültün.

✔️ Sarımsakların kabuklarını soyun

✔️ Temiz bir kavanozun tabanına sarımsakların yarısını yerleştirin.

✔️ Üzerlerine biberleri ekleyin.

✔️ En üste kalan sarımsakları yerleştirin.

✔️ Tuzunu, limon tuzunu, sirkesini dökün.

✔️ Kaynar su ile kavanozu doldurun.

✔️ Sıfır kullanılmamış cam kavanoz kapağı ile sıkıca kapatın.

✔️ Bir kaç sallayıp kavanozun kapağı altta kalacak şekilde koyun.

✔️ Tamamen soğuyana kadar hiç hareket ettirmeyin.

✔️ Serin ve kuru yerde 15-20 gün beklettikten sonra turşunuzu açabilirsiniz

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

A post shared by Şükran Kaymak (@sukrankaymak)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri