Kış aylarının en sevilen kek tariflerinden biri de havuçlu kektir. Starbucks'ın havuçlu keki de nemli yapısı, mükemmel lezzeti ile gönülleri fethetmiştir. Gelin bugün evde o efsaneyi çay saatimize taşıyalım.
STARBUCKS HAVUÇLU KEK TARİFİ
Malzemeler
- 4 adet oda sıcaklığında yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker şeker
- 1 su bardağı+çeyrek su bardağı sıvıyağ
- 1 paket vanilin
- 2 su bardağı un
- 2 çay kaşığı tarçın
- Yarım çay kaşığı kadar toz zencefil
- Biraz muskat rendesi (varsa)
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 çay kaşığı karbonat
- Yarım çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı havuç rendesi
- 1 su bardağı ceviz içi
Yapılışı
- Karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri alıp mikserle 5 dakika çırpın.
- Sıvı yağı, vanilyayı ilave edip mikserle çırpmaya devam edin.
- Bir kasede unu, tarçını, zencefili, karbonatı, muskat rendesini, kabartma tozunu ve tuzu karıştırın.Kek harcına ekleyip kısa süreli çırpın.
- Rendelediğiniz havucu ve iri kıyılmış cevizi ilave edin
- Kare borcamı tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız kek karışımını döküp eşit bir şekilde yayın.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 45*50 dakika kontrollü pişirin.
- Fırından çıkan keki soğuduktan sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!