Starbucks havuçlu kek nasıl yapılır? İşte orjinal tarifi

Tüm dünyayı kasıp kavuran starbucks havuçlu kek tarifi sıkça araştırılıyor. Cevizin, havucun o mükemmel uyumuyla damak çatlatan bu kekin orjinal tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Kış aylarının en sevilen kek tariflerinden biri de havuçlu kektir. Starbucks'ın havuçlu keki de nemli yapısı, mükemmel lezzeti ile gönülleri fethetmiştir. Gelin bugün evde o efsaneyi çay saatimize taşıyalım.

STARBUCKS HAVUÇLU KEK TARİFİ

Malzemeler

  • 4 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker şeker
  • 1 su bardağı+çeyrek su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket vanilin
  • 2 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı kadar toz zencefil
  • Biraz muskat rendesi (varsa)
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı havuç rendesi
  • 1 su bardağı ceviz içi

Yapılışı

  1. Karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri alıp mikserle 5 dakika çırpın.
  2. Sıvı yağı, vanilyayı ilave edip mikserle çırpmaya devam edin.
  3. Bir kasede unu, tarçını, zencefili, karbonatı, muskat rendesini, kabartma tozunu ve tuzu karıştırın.Kek harcına ekleyip kısa süreli çırpın.
  4. Rendelediğiniz havucu ve iri kıyılmış cevizi ilave edin
  5. Kare borcamı tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız kek karışımını döküp eşit bir şekilde yayın.
  6. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 45*50 dakika kontrollü pişirin.
  7. Fırından çıkan keki soğuduktan sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri