Salçanın ve cevizin muhteşem uyumu ile kahvaltılarınızı baştacı olmaya aday bir tarifle karşınızdayım.
Muammara olarak da bilinen bu sosu son zamanlarda marketlerde bile görüyorum. Evde 5 dakikada hazırlanıyor, hazırını boşverin evde hem katkısız hem de daha lezzetlisini kendiniz kolayca yapabilirsiniz
Bu sosu nerelerde kullandığımı da anlatayım: Sandviçlerlerin arasına sürüyorum harika oluyor. Bazen sade poaça yapıp üzerine sürüyorum. Bizim çocuklar kızarmış ekmeklerin üzerinde de çok seviyor. Ayrıca her mangal yaptığımızda acuka da sofrada yerini alır bizde.
Siz de ister kahvaltıya, ister etin, balığın yanına yapıp afiyetle yiyebilirsiniz. Tadına doyamayacağınız bu harika acuka tarifini mutlaka yapın. Bu tarifin tek kötü yanı çok ekmek yedirmesi:)
Hemen malzemelere geçelim
✔️ 1 yemek kaşığı biber salçası
✔️ 1 yemek kaşığı domates salçası
✔️ 2 yemek kaşığı galeta unu
✔️ 2 diş sarımsak
✔️ Yarım çay bardağı ceviz içi
✔️ Yarım çay bardağı zeytinağı
✔️ 1 çay kaşığı pul biber
✔️ 1 çay kaşığı toz biber
✔️ Yarım çay kaşığı kimyon
✔️ Yarım çay kaşığı kekik
✔️ Yarım çay kaşığı karabiber
✔️ Yarım çay kaşığı acı pul biber (Acı seviyorsanız artırabilirsiniz)
GELELİM YAPIMINA
Tüm malzemeleri robota koyup hızlı devirde 1 dakika çalıştırın. Benim salçam zaten tuzlu olduğu için tuz ilave etmiyorum, siz salçanıza göre ayarlayın tuzunu. Genelde galeta unu yerine bayat ekmekleri kullanıyorum. Sizin de bayat ekmekleriniz varsa bu şekilde değerlendirebilirsiniz. Baktınız kıvamı kuru, biraz daha zeytinyağı ekleyin.
Unutmadan söyleyeyim bu tarif bekledikçe lezzetleniyor. Tabiki vaktiniz yoksa hemen yiyin ama vaktiniz varsa da 1-2 saat dolapta mutlaka bekletin. Ben iki ölçü yapıp kalanını cam kavanozda saklıyorum gelip gidip yiyorum:)
Dilerseniz servis tabağına aldıktan sonra nar ekşisi dökebilir ve cevizle süsleyebilirsiniz.
Harika acuka'nız hazır. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.