Sosuna Ekmek Banıp Lezzetine Doyamayacağınız Hatay Usulü Yeşil Zeytin Salatası Tarifi

Hatay Mutfağı yemekleriyle olduğu kadar mezeleriyle de çok zengin bir menüye sahip. Bugün sizlere küçük dokunuşlarla görsel bir şölene dönüşecek pratik bir salata tarifi vereceğiz. Yanına sıcacık ekmekle çok iyi gidecek. İşte size Hatay usulü zeytin salatası tarifi...

Vitamin deposu zeytin salatası tarifini çok seveceksiniz. Sıcak ekmekle kahvaltılarda benim favorim.

Siz Değerli Sağlıkhaberciniz okurları da denemek ister belki diye tarifini paylaşmak istedim. Beğeneceğinizi umuyorum.

Buyrun o eşsiz tarifimize...

HATAY USULÜ YEŞİL ZEYTİN SALATASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 kase çekirdekleri çıkarılmış kırma yeşil zeytin
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 2 dal yeşil soğan
  • 5-6 dal maydonoz
  • 5-6 dal dereotu
  • 2 dal nane
  • Yarım çay bardağı ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı limonon suyu
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

 YEŞİL ZEYTİN SALATASI TARİFİNİN HAZIRLANIŞI

✔️ Yeşil zeytinin çekirdeklerini çıkarın.

✔️ Yeşil soğanı, maydanozu, derotunu ve naneyi ince ince doğrayın.

✔️ Közlenmiş kırmızı biberi minik minik doğrayın.

✔️ Kabuğu soyulmuş domatesleri küp küp doğrayın.

✔️ Tüm malzemeleri bir kasede harmanlayın.

✔️ Servis tabağına alıp afiyetle yiyebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri