Bugün sizlere ıspanaklı harika bir börekten bahsetmek istiyorum. Yapıp denediğinizde vazgeçemeyeceksiniz.
Ispanak yemeğini çok yemiyor bizimkiler. Ben de sık sık böreklerde kullanmaya çalışıyorum. Bu börekte bizim evin yıldızlarından. Sevilerek yeniyor. Siz de denemek istersiniz diye detaylıca tarifi veriyorum.
ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
3 adet yufka
İç harcı için;
- 3 adet kuru soğan
- 750 gr ıspanak
- 200 gr beyaz peynir
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Aralarına sürmek için;
- 125 gr tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Un (Eleyerek yufkanın üzerine eleyeceğiz)
ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ TARİFİ NASIL YAPILIR?
Öncelikle ıspanakları yıkayıp süzün. Güzel bir ıspanak böreği için öncelikle ıspanakların tamamen kuru olması lazım. Ben bazen akşamdan süzmeye bırakıyorum. Tencereye sıvı yağı ve yemeklik doğradığınız soğanı alıp hafif kavururun. Yüksek ateşte ıspanakları ekleyip kavurun. Ispanakların suyu tamamen çekilene kadar kavurun. Ocağın altını kapatıp peynirini, tuzunu ve karabiberini ekleyin. Soğumaya bırakın.
Tavaya tereyağını ve sıvı yağı ekleyip tereyağı eriyene kadar karıştırın. Kenara alın.
Yufkayı 4'e bölün. Yufkanın bir parçasını alıp geniş kısmı size bakacak şekilde serin. Her yerini güzelce yağlayın. Çay süzgeçi ile her yerine un serpin. Ispanaklı harcı yufkanın yarısını geçmeyecek şekilde sarıp dolayın ve gül şekli verin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp 170 derecede üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.