Karantina içeceği olarak da adlandırılan Dalgona Kahvesinin tarihçesi oldukça ilginç. Öncelikle Dalgona kahve adını, Korenin meşhur dalgona şekerlemesine benzediğinden almış. Güney Kore'de ünlü bir aktörün bir yemek programına katılması ve bu kahveden sipariş vermesiyle gündeme oturup sosyal medya ile yaygınlaşmış.
Dalgona kahve aslında Frappeye benziyor, köpüğü daha koyu kıvamlı ve yoğun. Yapımı oldukça eğlenceli olan bu kahveyi yapmak hiç zor değil.
Pürüzsüz bir köpük oluşturabilmesi için bazı püf noktalarıı bilmek gerekiyor. Öncelikle kahvenin tamamen erimesi lazım. İkincisi granül kahve şart. En bilindik nescafe granül bu tarif için oldukça uygun. Şeker tüketmeyenlere kötü haber bu kahve malesef şekersiz olmuyor. Son olarak biraz sabretmek lazım.
Bol köpüklü soğuk dalgona kahve yaz aylarının da popüler içeceği olacak gibi görünüyor. Hemen tarife geçelim.
DALGONA KAHVESİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
2 yemek kaşığı granül kahve
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığ ısıcak su
1 su bardağı soğuk süt
DALGONA KAHVESİ NASIL YAPILIR?
✔️ Bir kasede granül kahveyi, şekeri ve sıcak suyu alıp mikserle sürekli çırpın. (Mikser yoksa tel çırpıcı da olur ama zor olur:))
✔️ Mikserle 5-6 dakika sonra kıvamlı bir hal alacaktır. El çırpıcısı ile 15 dakika sonunda hazır oluyor.
✔️ Bardağa bir kaç parça buz koyun.
✔️ Buzların üzerine süzü dökün.
✔️ En son üzerine hazırladığınız kahvali karışımı dökün.