Yemeklerin vazgeçilmezi olan turşuda su, sirke, tuz ayarı çok önemlidir.
Somer Sivrioğlu, yarışmacılara turşu yapmanın püf noktalarını açıkladı.
Somer Şef'in turşu yapımında kullandığı oran şöyle:
1 kilo suya;
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 3 yemek kaşığı kaya tuzu
- İnce dilimlenmiş yarım limon
Eğer limon tuzu kullanmak isterseniz
1 kilo suya;
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 yemek kaşığı limon tuzu
Programda verdiği diğer püf noktalar ise;
✔️ İyi bir turşu için bütün sebzeleri bastırın.
✔️ Soyulmuş çin sarımsağında kimyasal var, kullanmayın.
✔️ Mutlaka 4-5 nohut kullanın. Nohut fermantasyon için en iyi malzemedir.
Siz de mükemmel turşular yapmak için bu püf noktaları dikkate alın.