Şu an mısırın tam mevsimi. Pazardan her hafta alınır bizde ve severek yeriz.
Mısırı mangalda közleyerek daha çok seviyorum bilen bilir ama haşlanmış mısıra da hayır diyemem kesinlikle.
Bugün sizlere dışarıda yediğiniz mısırların lezzetinde mısır nasıl haşlanır tüm püf noktalarını paylaşacağım.
Mısır Seçimi Önemli!
Öncelikle mısırı iyi seçin. Taneleri sarı ve sert değil açık sarı ve orta sertlikte olsun. Parmağınızla bastırınca içinden beyaz süt çıkmalı. Yaprakları tam kapalı olanları tercih etmeyin. Bu mısırların içleri tam olmamıştır ve daha sertir.
En pratik düdüklü tencerede mısır haşlanır. 30-40 dakikada lokum gibi oluyorlar. Normal tencerede ise 1.5 saati buluyor. O yüzden ben hep düdüklü tencere tercih ediyorum.
Peki düdüklü tencerede mısır nasıl haşlanır? Hazırsanız başlayalım.
Benim düdüklü tencereme tam 4 adet mısır sığıyor. Zaten tıka basa doldurmamak lazım düdüklüyü.
Asıl sırrı açıklıyorum: Mısırın dış kabuklarını ve püskülleri sakın atmayın. Haşlarken mutlaka ekleyin ve lezzetini görün ve 2 adet küp şekeri mutlaka ama mutlaka atın ve lezzetini ikiye katlayın.
Düdüklü Tencerede Mısır Nasıl Haşlanır?
✔️ Öncelikle mısırları yapraklarından ve püsküllerinden ayırın. Bu kısımları atmayın sakın. Yıkayıp kenara ayırın kullanacağız.
✔️ Mısırları da yıkayın.
✔️ Düdüklünün tabanına mısır yapraklarını ve püsküllerin birazını yerleştirin. Üzerine mısırları koyun. Mısırları ortadan ikiye bölüyorum ben.
✔️ 2 adet küp şeker ve 1 çay bardağı sütü de ilave edin. (Kesinlikle tuz dökmeyin, yoksa mısırlar sertleşir)
✔️ Mısırların üzeri geçecek kadar (düdüklünün su koyma hizasını geçmesin kesinlikle) soğuk su koyup düdüklüyü kapatın.
✔️ Havası çıkınca 35 dakika pişirin.
Dilerseniz düdüklü tencere yerine normal tencere de kullanabilirsiniz ama süre epey uzuyor. 1.5-2 saati buluyor. En ideali düdüklü bence.
Haşlanan mısırları soğumadan tuzlayarak servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.