Sofraya Koyduğunuz Anda Kapışılacak Görüntüsü Lezzeti Şahane Peynirli Midye Böreği Tarifi

Türk Mutfağının sevilen lezzetlerindendir börekler. Şimdi sizlere görüntüsü farklı bir börek tarifi vereceğiz. Deneyenler hayran kalıp tekrar tekrar yapıyor! İşte size mis gibi lezzetiyle peynirli midye börek tarifi...

Börekler genelde sevdiğimiz hamur işlerindendir. El açmasını herkes yapamadığından ya da yapanlarda her zaman fırsat bulamadığından hazır yufkayla yaıyoruz genelde. Bugün vereceğimiz böreğin sosu el açması gibi oluyor. Lafı uzatmadan tarifimize geçelim.

PEYNİRLİ MİDYE BÖREK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 4 adet yufka
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kalığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 adet yumurta sarısı (Üzerine sürmek için)

PEYNİRLİ MİDYE BÖREK TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Sosunu hazırlayalım. Sıvı yağı, unu, nişastayı ve sirkeyi güzelce çırpın. Pürüzsüz bir kıvamda olsun. 

✔️ Yufkayı tezgaha serin. Bıcakle 4'e bölün. Sosu güzelce her yerine fırçayla sürün.

✔️ Parmağınızla yufkanın sivri ucundan  geniş kısmına doğru yavaşca büzün, kelebek şeklinde olacak. Kenarda kalan kanat kısımlarını üst üste gelecek şekilde ortada birleştirin. Birleştirdiğiniz kısma peynirli harçtan 1 tatlı kaşığı kadar koyun. Kenarlarını hafif içe katlayarak kapatın ve sigara böreği sarar gibi sarın. Ters çevirerek yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.

✔️ Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. 

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri