Sofranızı Şölene Çevirecek Bir Lezzet! Ünlü Şef Ömür Akkor'un Ekmek Dolması Tarifi

Dolmalar, Türk Mutfağının sevilen lezzetlerindendir. Bugün sizlerle İzmir ve çevresinde çokça yapılan Ekmek Dolmasını paylaşacağız. İşte size Ömür Akkor'un Ekmek Dolması Tarifi

Fodula olarak da bilinen Ekmek Dolması, İzmir ve çevresinde oldukça meşhur bir yemek. Mahalle fırınlarında dolmalık ekmekler satılıyor. İçi çıkartılıp piştiği için dış kabuğu kalın oluyor.

Ünlü yemek araştırmacısı Şef Ömür Akkor'un Tarifiyle Ekmek Dolması sizlerle...

EKMEK DOLMASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 adet dolma ekmeği (Yuvarlak köy ekmeği)
  • 1 adet kuru soğan
  • 5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 300 gr kıyma
  • 10 gr karabiber
  • 5 g kaya tuzu
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 4 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağı et suyu

EKMEK DOLMASI NASIL YAPILIR?

✔️ Ekmeğin üzerine bir kapak açın.

✔️ Ekmeğin içini çıkarıp ufalayın ve bir kenara ayırın. Bu ekmek içlerini daha sonra kullanacağız.

✔️ Tavaya yemeklik doğradığınız soğanı ve zeytinyağını ekleyip kavurun.

✔️ Soğanlar pembeleşince kıymayı ekleyip karıştırarak kavurmaya devam edin. Karabiberini, tuzunu ve çam fıstığını da ekleyin.

✔️ 10 dakika sonra kuş üzümünü, salçayı ve suyu ilave edin.

✔️ 5 dakika sonra ince ince kıyılmış maydanozu ve ufaladığınız ekmek içlerini ekleyip ocağınaltını kapatın. Dolma içiniz hazır.

✔️ Ekmeğin içine hazırladığınız kıymalı harcı yerleştirin.

✔️ Ekmeği derin bir tencerenin içine yerleştirin. (Altına iki adet metal bıcak koyup tencerenin altıyla temasını kesin)

✔️ Et suyunu tencerenin içine ve ekmeğin kenarlarına döküp ocağın altını açın.

✔️ Suyu tamamen bitene adar kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pişirin.

✔️ Ekmek buharla yumuşayıp su tamamen çekince servis edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri