Bugün sizlere közlenmiş patlıcanla hazırlayabileceğiniz enfes bir lezzeti paylaşacağız. Klasik salatalardan sıkılanlar için de harika bir alternatif olacak. Tavuk, patlıcan ve yoğurdun birleşiminden ortaya çıkan bu lezzete bayılacaksınız.
Lafı uzatmadan hemen tarife geçelim.
KÖZ PATLICANLI TAVUK SALATASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 4 adet közlenmiş patlıcan
- Haşlanmış yarım tavuk göğsü
- Tuz
- 1 küçük kase süzme yoğurt
- 1 kaşık mayonez
- 2 diş sarımsak
Üzeri için;
- 1 kaşık tereyağı
- Yarım su bardağı ceviz
KÖZ PATLICANLI TAVUK SALATASI NASIL YAPILIR?
✔️ Tavukları haşlayın. Ben tüm tavukları haşlayıp kalanını didikledikten sonra buzluğa kaldırıyorum. Bir sonraki kullanımda kolay oluyor. Tavuğu tencereye koyup üzerini iki parmak geçecek kadar su koyun. 1 tatlı kaşığı kadar da tuz ekleyip yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Çatalla pişip pişmediğini kontrol edin.
✔️ Patlıcanları közleyin. İster ocakta ister fırında ister mangalda:) patlıcanları közleyin. Benim buzluğumda her daim köz patlıcan olur. Mangalda fazlaca közleyip koyuyorum. İstediğim zaman çıkarıyorum. Hiç bunlarla uğraşamam diyorsanız konserve közlenmiş patlıcanlardan alın.
✔️ Haşladığınız tavukları süzüp etlerini didikleyin. Patlıcanları da soyup iri iri doğrayın. Geniş bir kasede karıştırın. Tuzunu ekleyin.
✔️ Yoğurdu krema kıvamına gelene kadar ezin. Süzme yoğurt kullanıyorsanız az su ekleyin. Rendelenmiş sarımsağı ve mayonezi de ilave edip pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.
✔️ Patlıcanlarla yoğurtlu karışımı birleştirin. Servis tabağına alıp üzerine küçük bir tavada erittiğiniz tereyağını dökün. İnce doğranmış cevizle süsleyip servis edebilirsiniz.
Üzerine toz kırmızı biber ve ince kıyılmış maydanoz çok yakışıyor.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.