Sofralarınızı Görsel Şölene Çevirecek Lezzetiyle de Görünüşüyle de Herkesin Beğenisini Alacak Garnitürlü Patates Çanakları Tarifi

Bulgurlu tarifler Türk Mutfağında geniş bir yere sahip. Bugün sizlere davet sofralarının yıldızı olacak bulgurlu bir tarif vereceğiz. İşte size lokum kıvamında lezzetli garnitürlü patates çanağı tarifi

Porsiyonluk tarifler servis açısından çok iyi oluyorlar. Garnitürlü patates çanakları da benim sık sık misafirlerime yaptığım tariflerden. Görselliği de lezzeti de şahane. Ben hazır garnitür almıyorum kendim yapıyorum daha sağlıklı oluyor. Dilerseniz hazır garnitürle de yapabilirsiniz. Ben detaylı olarak tüm püf noktalarını tek tek vereceğim. Siz de mutlaka deneyin, pişman olmazsınız.

GARNİTÜRLÜ PATATES ÇANAKLARI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER?

  • 1 su bardağı düğü (ince bulgur, kısırlık bulgur)
  • 2 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı dolusu biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası,
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Zeytinyağı

Garnitür için;

  • 1 havuç
  • 2 orta boy patates
  • 1 çay bardağı bezelye (Taze ya da mevsiminde dondurulmuş)
  • 1.5 litre su
  • 1 çay bardağı mayonez
  • 1 yemek kaşığı süzme yoğurt

Üzerini süslemek için maydanoz, dereotu

GARNÜTÜRLÜ PATATES ÇANAKLARI NASIL HAZIRLANIR?

✔️ Köfteli hamuru yoğuralım. Patatesi haşlayın. (Sıcak sıcak kullanacağız) Haşlanan patatesi süzün ve sıcakken çatalla ya da patates ezicisi ile ezin.Geniş bir kaseye ince bulguru koyun. Üzerini geçmeyek şekilde kaynar suyu döküp 10 dakika bekleyin.Üzerine salçayı, tuzu, karabiberi, pulbiberi ve sıvı yağı döküp iyice yoğurun.Ezdiğiniz patatesi de ilave edip yoğurmaya devam edin.

✔️ Garnitürü hazırlayalım. Patateslerin kabuklarını soyup kararmaması için su dolu bir kaseye koyun. Küp küp doğrayıp yine aynı suda bekletin ki fazla nişastası da gitsin. Havuçların kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Tencereye su koyup kaynamasını sağlayın. Kaynayan suya önce bezelyeyi atıp 5 dakika haşlayın.  Aynı suya havuçları da ilave edip 7 dakika haşlayın. Patatesleri de ekleyip haşlayın. 7 dakika sonra 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. 2-3 dakika sonra kevgirle alıp buz dolu büyük kaseye haşlanan garnitürleri çıkarın. Buzlu su sebzelerin rengini kaybetmeden canlı kalmasını sağlayacak. Garnitürün içerisine mayonez,tuz ve çok az yoğurt ekleyip karıştırın.

✔️ Çanakları yapalım. Hazırladığınız köfteli 12 bezeye ayırın. Her bir bezeden bardak yardımıyla çanaklar yapın. 

✔️ Çanakların içerisine garnitür koyun. Dilerseniz maydanoz ve turşu mısır ile süsleyebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. 

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri