Sahurda pratik birşeyler ama doyurucu şeyler yapmaya çalışıyorum. Bizim çocuklar da sahura kalktığı için onların favorilerini yapmak farz oluyor:) Yufka kullanmadan, hamur açmadan, fırın derdi olmadan yapılan pizza bizimkilerin hiç tereddütsüz yediklerinden.
O halde bu gece bu tarif ya yapılacak ya yapılacak:) Aklıma gelmişken sizinle de paylaşayım dedim.Buyrun lezzet ötesi tarifimize...
TAVADA PATATES PİZZASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER (2 kişilik)
- 1 büyük patates
- 2 yumurta
- 1 su bardağı kaşar peynir (Farklı peynirlerden de ekleyebilirsiniz)
- Yarım çay bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz.
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 1 yemek kaşığı tereyağ (tavayı yağlamak için)
PATATES PİZZASI(TAVADA PATATESLİ BÖREK) YAPILIŞI
✔️ Çiğ patatesin kabuklarını soyup rendeleyin.
✔️ Diğer malzemeleri de koyup karıştırma kabına alın ve güzelce karıştırın.
✔️ Tavayı tereyağı ile iyice yağlayın.
✔️ Hazırladığınız harcı eşit bir şekilde yayın.
✔️ Ocağın altını açıp yaklaşık 10 dakika pişirin. Bir yüzü pişince, servis tabağı yardımıyla ters çevirip tekrar tavayı yağlayın.
✔️ Servis tabağını kaydırarak tavaya aktarın. Tekrar bu yüzünü de 10 dakika pişirin.
✔️ Pişen patates pizzanız servise hazır. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.