Size "Sanırım Usta Aşçı Oldum" Dedirtecek Tarif Geliyor! Lezzetli mi Lezzetli Lokum Kıvamında Patates Püreli Antrikot Tarifi

Antrikot dana etinin en lezzetli yeri. Çok kolay da pişiyor, lokum gibi pamuk kıvamında pişirmek için çok maharette gerekmiyor. Bugün sizlere farklı bir teknikle antrikot tarifi vereceğim, herkes bu tarife bayılıyor. İşte size lokum kıvamında patates püreli antrikot tarifi

Bu yemek tam anlamıyla patatesle etin harika birleşimi. Tam bir restoran menüsü. 

Yıllar önce ustasından öğrendiğim o gün bugündür ne zaman davetim olsa yaptığım bir tarif. Elim o kadar alıştı ki gözüm kapalı yapıyorum artık. 

Etin lezzeti nefis, lokum gibi oluyor. Kremalı patates püresiyle de çok yakışıyor.

Mutlaka bu tarifi denemelisiniz!

PÜRELİ ANTRİKOT TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER 

Püresi için;

  • Yarım kilo patates
  • 200 gr çiğ krema
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı dolusu tuz
  • Çok az muskat rendesi varsa
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Eti için;

  • Yarım kilo antrikot
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

PÜRELİ ANTRİKOT TARİFİNİN HAZIRLANIŞI

✔️ Öncelikle patatesleri haşlamaya bırakın. 

✔️ Bu arada etleri şerit şerit doğrayın. 

✔️ Bir tencerede 2 yemek kaşığı sıvı yağında yemeklik doğradığınız soğanları soteleyin. Ardından tereyağını ilave edin. Tereyağı eriyince salçayı da ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine 5 su bardağı kaynar suyu ilave edin.  Tuzunu ve karabiberi ayarlayın. Kaynadığı zaman  pişen etleri bu suya salacağız. 

✔️ Diğer taraftan yapışmaz bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip yağ iyice kızınca etlerin yarısını yüksek ateşte pişirin.  Ortalama 5 dakika gibi bir sürede pişecektir. Pişince ocaktan almadan tuzunu ve karabiberini ekleyip  1 dakika daha soteleyin ve kaynayan salçalı suya atın. Kalan etleri de aynı şekilde yapın. Ortalama 30 dakika bir süre salçalı suyun içinde etler kaynayacak, su iyice azalacak.

✔️ Siz bu arada patates püresini hazırlayın. Bunun için patates haşlanınca soğumadan kabuklarını soyun ve derin bir kaba alın. Çatalla ya da patates ezicisi ile güzelce ezin. Üzerine karabiberi, tuzu, çok az muskat rendesini ve tereyağını ekleyin. Yoğunluğuna göre krema ekleyerek pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın. Püre de hazır.

✔️ Servis aşamasına geçebiliriz. Servis tabağına püreyi yayın. Ortasına lokum gibi pişmiş etten koyun. Maydanozla süsleyip servis edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri