Sıvı yağla lezzetli olmaz gibi düşünenlerdenseniz sözünüzü geri aldıracak bu tarif, benden söylemesi! Abartmıyorum kurabiye sevmeyen eşim bile 3-4 tane yedi. Kuru üzüm, tarçın, ceviz seviyorsanız onları da ekleyebilirsiniz, damak tadınıza kalmış.
Hazırsanız buyrun mutfağa...
SIVI YAĞLI KURABİYE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı iri doğranmış fındık ya da ceviz
- 1 çay bardağı damla çikolata
- Aldığı kadar un
SIVI YAĞLI KURABİYE NASIL YAPILIR?
- Yoğurma kabına yumurtayı, sıvı yağı, pudra şekerini, nişastayı, kabartma tozunu alıp yoğurmaya başlayın.
- Azar azar un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- En son evde ne varsa fındık, ceviz, damla çikolata ekleyip kısa süreli yoğurun.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine minik minik yuvarlayıp yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 175°C fırında pişirin.
- Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Afiyet Olsun!