Sirkesiz limonla turşu kurmanin geemişi çok eskilere dayanıyor. Son zamanlarda sirkenin keskin tadını turşuda sevmeyenler limonla turşu daha popüler olmaya başladı.
Kıtır kıtır turşu yapmanın püf noktaları
- Turşunun kapağının sıkıca kapandığından emin olun. Hiç hava almamalı
- Sebzeleri kavanoza yerleştirirken sıkı sıkı yerleştirin. Aralarında hiç boşluk kalmasın.
- İçme suyu kullanın. Eğer musluk suyu kullanacaksanız da en az bir gece dinlendirin.
- 15 gün içinde turşuyun kapağını açmayın.
- Kaya tuzunun yerine başka alternatif aramayın. Normal tuzla turşu olmaz.
- Sebzelerin iyice yıkanması çok önemli.
- Kullandığınız limonun kabuğunu mutlaka soyun yoksa acımsı bir tadı oluyor
Gelelim tarifimize...
Limonla kurulan karışık turşu için gerekli malzemeler
1 litre kavanoz için;
- 4 adet salatalık (Acur da güzel oluyor)
- 4 adet biber (Acı seviyoranız bir kaç tane cin biber atabilirsiniz)
- 4 diş sarımsak
- 1 adet kapya biber
- 1 adet olgunlaşmamış domates
- 1.5 yemek kaşığı kaya tuzu
- 2 adet limon suyu
- 2 su bardağı kaynamış su
- Üzerine koymak için 3-4 dilim limon
Limonla kurulan karışık turşu tarifi nasıl yapılır?
✔️ Sebzeleri güzelce yıkayın. Sebzeleriniz küçükse hiç doğramayın. Büyükse iri iri doğrayabilirsiniz.
✔️ Kavanozu yıkayıp steril hale getirin.
✔️ Sarımsakların kabuğunu soyun.
✔️ Öncelikle sarımsakların 2 tanesini kavanozun tabanına yerleştirin. Biraz biberden biber salatalıktan biraz domatesten yerleştirin. Aralarına tuz serpip sarımsak ekleyin.
✔️ Sebzeleri bastırarak yerleştirin ki aralarında boşluk kalmasın.
✔️ Limonun suyunu dökün. Artan tuzun tamamını da dökün.Kabuğu soyulmuş 3-4 dilim limon halkasını da enüste yerleştirin.
✔️ Kavanozu sallayıp alt üst edin.
✔️ Kalan kısmı da kaynar su ile doldurup kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.