Sirkesiz Hazırlanan Bu Turşu Tam Bir Probiyotik Kaynağı Üstelik 1 Haftada Yemeye Hazır! İşte Çorti Turşusu Tarifi

Muş'un meşhur lezzetlerinden birisidir çorti turşusu. Tam bir probiyotik kaynağı olan bu turşudan çorti aşı, çorti taplaması gibi farklı yemekler de yapılıyor. Çorti turşusu nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır? İşte tarifi

Çorti turşusu için beyaz ve sert lahanalar gerekiyor. Yaklaşık 1 hafta sonra yemeye hazır hale gelen bu turşunun neredeyse 100 yıllık geçmişi var. Sirkenin yapımında ekşi mayalı ekmek kullanılıyor ve sirkesiz hazırlanıyor. Lafı uzatmadan tarifine geçelim.

ÇORTİ TURŞUSU TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 adet orta boy sert ve beyaz lahana
  • 1 avuç nohut
  • 1 çay bardağı kaya tuzu
  • 1çorba kaşığı toz şeker
  • 1 dilim ekşi mayalı ekmek
  • İçme suyu
  • Temiz bir tülbent

ÇORTİ TURŞUSU NASIL YAPILIR?

✔️ Lahanaları ince ince doğrayın.
✔️ Tülbentin içine ekmeği ve nohutları koyup ağzını bağlayın. Kavanozun dibine yerleştirin.
✔️ Lahanaları kavanoza yerleştirin.
✔️ Suyu,tuzu ve şekeri bir kapta karıştırın. Lahanaların üzerine dökün.
✔️ Kavanozun ağzını güzel bir şekilde kapatın. Biz bez yardımıyla yoğurt mayalar gibi kavanozu sarın.
✔️ 1 hafta beklettikten sonra artık kullanabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri