Girit Mutfağından Sağlıklı ve Lezzetli Tulum Peynirli Kabak Tarifi

Kabak çok hafif ve lezzetli bir sebzedir. Tulum peyniri de kabağa çok yakışıyor. Bugün sizlere fırında tulum peynirli kabak tarifi vereceğiz. Peynir eriyor domatesle enfes bir hale bürünüyor.

Bu yemek hiç de "Kabak Tadı Vermeyecek" emin olun. Çok hafif oluyor tam bir yaz yemeği. Küçük kabakları tercih edin ve tulum peynirsiz yapmayın. Gerçekten lezzetine doyamayacaksınız.

GİRİT MUTFAĞINDAN TULUM PEYNİRLİ KABAK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 kg kabak (Girit kabağı bulabilirseniz şahane oluyor, bulamazsanız da beyaz kabapla yapabilirsiniz)
  • 4 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 200 gr tulum peyniri
  • 2 yemek kaşığı tane karabiber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

GİRİT MUTFAĞINDAN TULUM PEYNİRLİ KABAK TARİFİ NASIL YAPILIR?

✔️ Kabapların iki ucunu alıp dikey olarak 4'e bölün. İnce uzun olacaklar.

✔️ Geniş bir tavayı ocağa alın. Sıvı yağı koyup yağ ısınınca kabakları ilave edip orta ateşte hafif kızartın. Ara ara tavayı sallayarak ya da kaşıkla karıştırın Her tarafının eşit pişmesi gerekiyor.

✔️ Domataslerin kabuğunu soyup küp küp doğrayın. Hafif kızaran kabakların üzerine ince ince doğranmış sarımsağı ve domatesleri ekleyin. Tuzunu, karabiberini atın. Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte pişmeye bırakın. Domatesleriniz sulu ise suya ihtiyaç duymayacaktır. 15 dakika sonra yine suyunu kontrol edin gerekirse sıcak su ekleyin.

✔️ Kabakları çatalla kontrol edin. Lokum gibi pişmişse ocağın altını kapatıp fırına uygun bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş tulum peynirini bolca serpin. 180 derece önceden iyice ısınmış fırında peynirler eriyip kızarana kadar pişirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri