Soslu kekler her zaman daha lezzetli oluyorlar. Kabul edelim ki sunumları da oldukça şık oluyor, gel beni ye diye bağırıyorlar resmen.
Bizim çocuklar kakaolu herşeye bayılıyor. Resmen çorbaya kakao mu atsam dediğim zamanlar olmuyor değil:)
İşte bu da en sevdikleri keklerden biri. Siz de belki bu çıkmaz günlerde yaparsınız diye paylaşmak istedim.
Buyrun damakları şenlendirmeye...
KAREMELLİ ÇİKOLATALI TART KEK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Keki için;
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı tozşeker
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 çay bardağı un
- 2 silme yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Karamel sosu için;
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket krema (200 ml olandan)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Çikolata sosu için;
- 1 paket krema (200 ml olandan)
- 80 gr sütlü çikolata
- 80 gr bitter çikolata
KAREMELLİ ÇİKOLATALI TART KEK TARİFİNIN HAZIRLANIŞI
✔️ Buzdolabındaki kremaları oda sıcaklığınagelmesi için dışarıya çıkarmakla işe başlayın.
✔️ Kek yapımına başlayalım. Derin bir kaba şeker ve yumurtayı koyun.Mikser yardımıyla 3-4 dakika şeker eriyene kadar çırpın.
✔️ Sütü ve sıvı yağı da ekleyin.
✔️ Unu, kakaoyu, kabartma tozunu ve vanilyayı da çırpıp 1 dakika güzelce çırpın.
✔️ Tereyağladığınız tart kalıbına hamuru döküp bir kaç kez yere vurun ki kabartcıklar çıksın dümdüz olsun.
✔️ Önceden ısıtılmış 170 derelik fırında ortalama 20 dakika pişirin.
✔️ Fırından çıktıktan sonra servis tabağına ters çevirip ıslak mutfak bezini üzerine örtün. 5-10 Dakika kalıbı elinie alıp servis tabağına çıkarın.
✔️ Karameli yapmaya başlayalım. Sos tenceresine şekeri alıp en kısıkk ateşte şekerin yanmadan erimesini sağlayın. Şeker tamamen eriyip iyice sıvılaşınca tereyağını da ekleyip hızlıca karıştırın. Ardından kremayı ilave edip hızlı hızlı karıştırmaya devam edin. Eliniz yanmasın dikkat edin. Bu aşamada şekerler kaskatı kesilecek panik yapmayın. Sürekli karıştırın tamamen eriyince e ocaktan alın.
✔️ Oda sıcaklığına gelen karemeli kekin üzerine döküp 2 saat buzdolabında bekletin.
✔️ En son ganajı yapalım. Kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. İçine çikolataları parçalayın. Kısık ateşte karıştırarak çikolataların tamamen erimesini ve pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın. Pürüzsuz krema kıvamında olunca ocaktan slın. Oda sıcaklığına gelince keki çıkarıp karamelin üzerine ganaji dökün.
✔️ Bu şekilde buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
✔️ İstediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.