Ne yapsak ne etsek de pastanelerdeki poğaçanın birebir aynısını yapamıyoruz çoğunlukla .Tabiki bu yazıyı okuyana kadar...
Sır gibi saklanan o pastane poğaçasını artık siz de evde kolayca yapabileceksiniz. Tüm püf noktalarını tek tek paylaşacağız.
Siz Değerli Sağlıkhaberciniz okurları da yapsın diye buyrun tarifimize...
GERÇEK PASTANE POĞAÇASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 paket yaş maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 4.5 su bardağı un
- 250 gr tereyağı
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 adet yumurta
GERÇEK PASTANE POĞAÇASI TARİFİNİN HAZIRLANIŞI
✔️ Derin bir kaba tereyağını ve yumurtayı alıp güzelce karıştırın. Tereyağı oda sıcaklığında olması gerekiyor buna dikkat edin.
✔️ Unu tezgaha koyup havuz yapın. Ortasına tereyağlı yumurtayı yerleştirin.
✔️ Yaşmayayı parça parça direk yayın.
✔️ Tuzu direk mayaya temas etmeyecek şekilde kenarlara serpin. Suyu da koyup azar azar un ilave ederek ele yapışan bir hamur elde edin.
✔️ Hamuru kapatıp 30 dakika mayalandırın.
✔️ Hamuru 14 bezeye ayırın.
✔️ Bezelere ayırdıktan sonra üzerini mutfak beziyle örtüp 30 dakika daha mayalandırın.
✔️ Bezeleri ters çevirip elinizle bastırın. İçlerine peynir koyup kapatın. Avucunuzun içiyle yandan bastırın.
✔️ Bu şekilde 15 dakika tepsi mayası yaptırın.
✔️ Üzerine yumurtanın sarısını sürüp önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.