Malzemeler
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt (Yoksa 1 çay bardağı süt de olur)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 silme çay kaşığı karbonat
- 1 yemek kaşığı sirke
- Tuz, karabiber, pul biber, zerdeçal
- 1 çay bardağı un
- Yarım çay bardağı peynir (İstediğiniz çeşit)
- Susam
- Damak tadınıza göre maydanoz
Yapılışı
Karbonatı sirke ile karıştırın. Diğer malzemeleri de ekleyp güzelce karıştırın.
18 cm'lik tavayı tereyağı ile güzelce yağlayın. Üzerine bolca susamla kaplayın. Hamur karışımını dökün.Üzerini yine susamla kaplayın.
Tavağının kapağını kapatıp en kısık ateşte üst kısmı delik delik olup altı kızarına kadar pişirin.
Daha sonra ters çevirerek diğer tarafını da yağlayıp kızartın.
Not: İç malzemesi damak tadınıza göre çoğaltabilirsiniz.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.