Cacık seviyorsanız, "buzluğa salatalık koysak" diye siz de düşünmüşsünüzdür elbet.
Cacığı, Türk Milleti olarak çok seviyoruz, neredeyse her yemeğin yanına yakışıyor. Yazın salatalıklar ilaçsız, organik taptaze oluyorlar. Bol bol tüketiyoruz. Kışın zaten hiç salatalık almayız biz. İlaçlı yemektense hiç yememek en güzeli. Uzun yıllardır salatalığı minik minik doğrayarak ya da rendeleyerek (ikisi de gayet iyi oluyor) buzluğa koyuyorum. Kışın elimin altında oluyor. Kendi mayaladığım yoğurtla birleştirince mis gibi bir lezzet ortaya çıkıyor. Kimse buzluktan çıktığına inanmıyor.
Bu günlerde bahçeden bol bol salatalık çıkmışken buzluğa koyayım bir kısmını dedim. Siz de denemek isterseniz diye paylaşmak istedim. Siz de cacık seviyorsanız bu mevsimde alın bol bol, atın buzluğa. En azından bir kilo salatalığı deneyin:) Bir sonraki yıl daha fazla koyarsınız zaten...
Buzluğa Salatalık Nasıl Konur?
✔️ Salatalığı yıkayın. Kurumasını sağlayın. Koyu yeşil salatalıklar çok lezzetli oluyor...
✔️ Uçlarını kesip ister rendeleyin ister minik minik doğrayın. (Ben hep rende tercih ediyorum)
✔️ Kullanacağınız kadarıyla poşetlere paylaştırın. Ben iki salatalğı bir poşete koyuyorum bize yetiyor.
Buzluktaki Salatalığı Nasıl Kullanabiliriz?
✔️ Buzluktan çıkarır çıkarmaz direk beklemeden yoğurda ekleyin.İçerisine ezilmiş sarımsak, tuz ve naneyle cacığınızı hazırlayabilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.